Bir Buluş daha…..ThermoFOR Elektro Manyetik Radyasyon Kalkanlama Sıvası

ThermoFOR-EMR yalıtım sıvası  iyonlaştırıcı olmayan elektromanyetik radyasyon kalkanlama sıvasıdır. Elektromanyetik kalkanlayıcı  sıva yaşam alanlarımıza giren elektromanyetik radyasyonu bloke eder ve canlı  doku ile etkileşim yapmasına izin vermez.. Böylece İyonlaştırıcı olmayan Elektromanyetik  radyasyonun canlılar üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırır.

Yatak odası, çocuk odası gibi uzun süreler geçirilen ortamların kalkanlanması elektromanyetik radyasyona uzun süreli maruziyetin önlenmesi açısından son derece önemlidir. ThermoFOR-EMR kalkanlayıcı sıva bunu herhangi bir enerji sarfiyatı olmadan pasif olarak yapar. Çevre dostudur, ekolojiktir ve  sağlığa zararlı ağır metal, kimyasal içermez. A1 sınıfı yanmaz malzemedir.

Elektromanyetik radyasyonlar, içinde görülebilir ışığın da bulunduğu, dalga boyları 10-15  ile 106 m arasında değişen çok sayıda enerjiyi kapsayan bir spektrum oluşturan radyasyonlardır. Uzayda ya da maddesel bir ortamda yayılan ve salınım yapan bir elektrik alan ile manyetik alanın birlikte oluşturduğu kabul edilir.

Yüksek Gerilim Hatları, TV ve bilgisayarlar, FM ve TV vericileri, mikrodalga fırınlar, mobil telefonlar, mobil telefon baz istasyonları, kablosuz telefonlar, uydu antenleri ve verici antenler, radar antenleri, bluetooth, kablosuz internet,  kablosuz ses ve görüntü sistemleri, tasarruflu ampuller, elektrikle çalışan tüm cihazlar birer elektromanyetik radyasyon kaynağıdır.

 

Elektrik ve elektronik cihazların kullanımı hızla büyüdüğü için elektromanyetik girişim  (EMI)  probleminin ortaya çıktığı bilinmektedir. Elektromanyetik radyasyon (EMR), artık çevremizi bizimle beraber paylaşan bir unsurdur ve elektromanyetik alanlar her yerdedir. Çünkü elektronik aletler kullanmıyor olsanız dahi komşularınızın kullandığı cihazların dalgaları size ulaşacaktır. Elektronik alan, yalnızca diğer insanlardan uzak yaşayan ve yaşadıkları yerde kablo bulunmayan insanları etkilemez. Fakat birçoğumuz için bu mümkün değildir.

Elektromanyetik dalgalar insan organizmasında önemli ölçüde karışıklığa neden olmakta, vücudun molekül ve atomları dengelerini yitirmekte, biyokimyasal işlevler etkilenmekte ve elektriksel dolaşımı zarar görmektedir. Su dolu kabın içine havlu sokulunca nasıl ki havlu suyu emerse, çevremizde de elektromanyetik radyasyon varsa, aynı şekilde vücudumuz da elektromanyetik radyasyonu emer.  Elektrikle çalışan bedenimizin her bir hücresi, çevresindeki elektromanyetik dalgalara duyarlı bir anten özelliğinde olması dolayısıyla hücrelerimiz elektromanyetik kirlilikten olumsuz yönde etkilenir.

 

Bu etkiler iki türdür; Birincisi; stres,  uykusuzluk, migren,  cilt problemi,  hafıza kaybı, kilo alımı gibi etkiler, diğeri ise moleküler ve kimyasal bağlara, hücre yapısına, vücut koruma sistemine yaptığı ve uzun sürede ortaya çıkabilecek etkiler. Bunlar; lösemi,  beyin tümörü, kalp rahatsızlıkları, Parkinson, Alzheimer ve hamilelerde düşük riskinin artması gibi uluslararası bilimsel araştırmalarda kanıtlanmış rahatsızlıklardır. Elektromanyetik radyasyon tanecik ve dalga şeklinde yayılır. Bu tanecik ve dalgalar enerjilerini karşılaştıkları maddeye aktararak kararlı hale geçerler. Fakat bu enerji canlı hücrelere zarar verir. İyonlaştırıcı olmayan Elektromanyetik kalkanlamadaki amaç bu enerjini ile canlı arasına bir bariyer koymaktır. ThermoFOR-EMR yüksek yoğunluklu malzemeler bu enerjiyi adsorbe eder ve  bariyer oluştururlar. Tüm bu bilgilerin ışığında ve incelemeler sonucunda  elektromanyetik kalkanlama yapan ThermoFOR-EMR yalıtım sıvasının iki özelliği bulunmaktadır; birincisi enerjinin soğurulması diğeri ise yansıtılmasıdır. Öncelikle gelen elektromanyetik radyasyon mümkün olduğunca yansıtılmalıdır. Bunu sağlamak amacıyla faraday kafesi mantığı kullanılmalıdır. Fakat kafesleme duvarlar aracılığı ile yapılsa da pencereler gibi filtresiz alanlardan bir miktar elektromanyetik radyasyon geçecektir. Bundan dolayı ikinci yöntem olarak pencerelerden gelen elektromanyetik radyasyonun soğurulması gerekir. Burada da adsorbe edici özellikli devreye girmektedir.

 

THERMOFOR-TÜRKİYE

www.thermofor.com.tr    info@thermofor.com.tr

 

Yazıyı Paylaş